KANINSÄKRA DITT HEM

Kaniner har ett stort rörelsebehov och bör vara fria större delarna av dygnet. Kaniner behöver röra på sig för att stärka muskler, leder, skelett och uppehålla en god psykisk hälsa. Vi rekommenderar att du kaninsäkrar ditt hem så dina kaniner kan vara i hemmet utan att utsättas för större fara. Här har vi listat några saker du bör tänka på när du har dina kaniner fritt i hemmet:

 

  • Göm sladdar! Inom kaninvärlden kallas sladdar lite skämtsamt ”spice hay” och det är just för att kaniner älskar att gnaga på sladdar. Se till att skydda alla dina sladdar och ledningar ordentligt då detta annars kan bli mycket farligt.
  • Under och i möbler, är en fantastisk låtsasjordhåla och mycket uppskattat. Men när kaninerna kryper in och under möbler uppstår en risk att fastna eller klämmas. Undersök dina möbler och försök förhindra att skador kan uppkomma.
  • Gardiner, kan smaka gott så använd dig gärna av kortare gardiner så kaninerna inte kan tugga och äta på tyget.
  • Hala golv, utgör en halk- och skaderisk för dina kaniner. Se till att lägga ut mycket mattor så att de inte halkar.
  • Lister, tapeter och möbelben är även det något kaniner gillar att gnaga på och i vissa fall äta. Färger och tapeter kan innehålla skadliga ämnen och även skapa problem i mag-tarmsystemet. Se till att din kanin har grenar att gnaga på och skydda eventuella lockande områden.
  • Håll fönster stängda! Kaniner är nyfikna och de del av dem gillar att sitta i fönstret och titta. De är mycket duktiga på att hitta vägar upp till fönstren och är utmärkta på att hoppa, så se till att hålla fönstren stängda så inte kaninen trillar eller klämmer sig ut.
  • I kök, garage,tvättstugor och badrum finns ofta många olika kemikalier i form av bl.a. disk och tvättmedel. Se till att dina kaniner inte kan komma åt dessa.

Olämpliga/giftiga växter finns det gott om i våra hem. Se till att plocka undan alla växter då de är väldigt tilldragande för kaniner.

 

MILJÖBERIKNING FÖR DIN KANIN

Se till att erbjuda dina kaniner mycket att gnaga på i form av grenar och kvistar, olika material att gå och springa på, grävlådor att gräva i och olika hösorter/örter för att uppleva olika dofter/texturer/smaker. Erbjud gärna även aktiveringsspel och problemlösning, men kom ihåg att denna form av berikning  aldrig ska vara ett tvång utan något kaninen väljer. Att berika din kanins liv innebär att de får en bättre livskvalité och du som ägare slipper eventuella problem som att kaninerna gnager på listerna eller gräver i parketten. Kaniner behöver få utlopp för sina naturliga beteenden och har vi inte gett dem förutsättningarna att göra det finner de egna lösningar, vilket ofta inte är så uppskattat av oss människor.

BOKA VETERINÄRTID HOS OSS!

08-12207040

INFO@ANIMALLOGOS.SE

LÖVHOLMSVÄGEN 6