MEDARBETARE

Presentation av våra exoticveterinärer och sköterskor

Chefsveterinär exotic Anna Nawrocka

Chefsveterinär

Anna NAWROCKA

Leg. veterinär exotic

Anna är utbildad veterinär i Polen och har varit med och startat Animallogos Djurhälsa. Hon har utöver den ordinarie veterinärutbildningen även en polsk specialistkompetens på 2år på exotiska och vilda djur och tar därmed emot alla exoticpatienter. Under åren har hon även åkt runt och auskulterat på ett flertal specialistkliniker, tagit egna auskultanter och medverkat på många utbildningar och kurser runt om i världen.

Hennes specialintressen är kirurgi och bilddiagnostik, därav finner ni henne oftast inne på operationsavdelningen men hon finns även på mottagningen flera dagar i veckan. Anna har alltid haft egna reptiler som husdjur bl.a. ormar, leguaner och skäggagamer. Här i Sverige har Anna tidigare jobbat på Djurkliniken Roslagstull där hon var chefsveterinär.

Veterinär exotic Stockholm

Leg. veterinär

Silvia GALLI

Leg. veterinär exotic

Silvia är utbildad som veterinär i Italien och flyttade till Sverige för 4 år sedan. Hon är också utbildad  marinbiolog och har en doktorat examen med fokus på migration och beteende av havssköldpaddor. Hon är nu under utbildning för ”General Practitioner Certificate in Exotic Animal Practice” vid ”International School of Veterinary Postgraduate Studies”. I Italien har hon arbetat i många år som volontär veterinär med vilda djur på ett rehabcenter i Toscana och även på ett rehabcenter för havssköldpaddor i södra Italien. Hon har alltid haft ett särskilt intresse för vilda och exotiska husdjur. Silvia har i Sverige arbetat på en mindre klinik med exotiska djur och även 2 år på Djursjukhuset Bagarmossen med hundar och katter men även exotiska patienter. Hon brinner speciellt för fåglar, sköldpaddor, marina däggdjur och fiskar, men hon älskar och bryr sig om alla typer av djur! Hennes specialintresse är kirurgi, ultraljud och oftalmologi. Hemma har hon en katt och en gatuhund från Spanien och på sin fritid älskar hon att ta långa promenader i naturen och att måla, tälja i trä och spela musik.

Cesar Guevara

Leg. veterinär

Cesar Guevara

Leg. veterinär exotic

Veterinärexamen i Argentina 2005, Svensk veterinärexamen 2010. Specialområde Exotiska smådjur som fåglar, reptiler, gnagare men även tandvård och mjukdelkirurgi på hund och katt Cesar är kandidat för ”Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar” i Anicura Norsholm Djursjukhus och har tidigare arbetat på Hund & Kattdoktorn i Söderköping och Jönköpings Djursjukhus. Ett specialintresse för honom är exotiska smådjur som fåglar, reptiler, gnagare men även vilda djur. Cesar har stor erfarenhet både från Sverige och från utlandet av dessa djurslag.

Veterinär exotic

Tillförordnad veterinär

Zara Webjörn

Tillförordnad veterinär

Zara studerar till veterinär på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala, där hon har gått klart åk 5 och därmed bara har examensarbetet kvar. Vid sidan om sina ordinarie veterinärstudier har Zara vidareutbildat sig inom exotiska sällskapsdjur genom att gå på föreläsningar och läsa i exoticsinriktade veterinärmedicinska böcker. Zara har sedan åk 1 på veterinärprogrammet arbetat extra på lov samt under hennes studieuppehåll som djurvårdare, både här men även på bland annat Evidensia Djurkliniken Roslagstull. Intresset för vård av exotiska husdjur har funnits hos Zara ända sedan familjens första kanin flyttade in för 17 år sedan. Sedan dess har kaniner varit en konstant del i Zaras liv, och hon har just nu två äldre omplacerade kaniner hemma. Hon brinner för att alla djur, även de allra minsta, ska ha möjlighet att få bra vård.

Veterinär exotic

Leg. veterinär

Katharina Frey

Leg. veterinär exotic

Katharina är en veterinär från Tyskland som nyligen flyttat till Stockholm. Under sina studier har hon arbetat på en exoticklinik i München och rest till Australien för att fördjupa sina kunskaper inom fågelmedicin. De senaste åren har hon arbetat som officiell veterinär i Tyskland och nu återgår hon till kliniskt arbete. Hennes specialintressen är kirurgi och posturala beteendestörningar hos fåglar. Katharina har alltid haft egna djur och är en stor kattälskare. På sin fritid gillar hon att resa till andra länder och hålla sig aktiv genom surfning, kickboxning, ridning och simning. Utöver sitt arbete så har hon ett brinnande intresse för trädgårdsskötsel och ornitologi.

Veterinär Amanda Karlsson

Leg. veterinär

Amanda KARLSSON

Leg. veterinär HUND/KATT/exotic

Amanda tog veterinärexamen  i Uppsala 2017 och har sedan dess jobbat både som smådjursveterinär hos evidensia Djurkliniken Arninge och Åkersberga samt som distriktsveterinär i Gävle. Hon är även officiell veterinär och kan hjälpa till med de dokument och stämplar som behövs om ditt djur ska resa eller flytta från Sverige. 

Amanda har en stor passion för att se till att alla djurarter får den bästa möjliga vården, och hon har även ett specialintresse för utredningar. Hos Animallogos Djurhälsa kommer Amanda vara den som förutom exotic, även tar emot våra hund och kattpatienter. Hon har levt tillsammans med hund och katt större delen av sitt liv. Intresset för exotic började tidigt när hon som liten fick låna kaniner en sommar och intresset har levt kvar sen dess. För tillfället är Amanda föräldraledig.

Klinikchef Therese Arnqvist

Klinikchef

Therese

Therese är utbildad djurvårdare på nivå 3 och har varit med och startat Animallogos Djurhälsa. Therese har mångårig erfarenhet av att arbeta med exotiska djur och har tidigare jobbat på såväl Mälarhöjdens veterinärpraktik som Djurkliniken Roslagstull. Hon är själv ägare till ett flertal exotics såsom möss, grodor, insekter, ödlor, vaktlar och fiskar. Therese är även aktiv i olika smådjursföreningar och är utbildad domare inom vissa arter.

Hennes kunskaper innefattar också till stor del hundar och hon driver sitt egna företag Working dog Stockholm som riktar in sig på beteendeutredningar och föreläsningar. Hon är även certifierad inom Fear Free * sedan 2018. På kliniken så hittar man henne oftast inne på operationsavdelningen, men hon finns även på mottagningen några dagar i veckan. Man kan lugnt säga att hon brinner för alla djur, stora som små. Therese blev utnämnd till ”Årets Djurvårdare 2019”

Djursjukskötare Cindy Litzell

Leg. djursjukskötare

Cindy

Cindy är legitimerad djursjukskötare och har varit med sedan starten av Animallogos Djurhälsa. Hon har mångårig erfarenhet av exotics genom sitt arbete på Djurkliniken Roslagstull där hon jobbade under åtta år. Cindy har även ett stort intresse för vilda djur och deras rehabilitering. Sedan 2016 har hon arbetat med avancerad vård för hund och katt på Djursjukhuset Albano.

Cindy brinner speciellt för reptiler av alla slag men har även en speciell plats i hjärtat för rädda katter som behöver extra omvårdnad. Sedan 2019 är Cindy certifierad inom Fear Free* Hemma bor hon med sina två huskatter, fyra Maltesertjejer, ormar, make och sin egenuppfödda familj av Afrikanska Jättesnäckor.

Djurvårdare nivå 3

Djurvårdare nivå 3

RONJA 

Ronja är utbildad djurvårdare på nivå 3 och är även fear free certifierad sedan 2019. Hon har tidigare jobbat på AniCura regiondjursjukhuset Bagarmossen, Evidensia djursjukhuset Västerort samt Agria djurförsäkring. Ronja har ett stort intresse för alla typer av djur. Hon har ridit under hela sin uppväxt och haft hamstrar, marsvin och kaniner som husdjur. Är uppvuxen med Alaskan malamutes i familjen som de har tränat och tävlat i drag. Ronja har nu ”bara” en huskatt som heter Chili.

Veterinär Emelie

Djurvårdare nivå 2

emelie

Emelie är djurvårdare på utökad nivå 2 och har de senaste 6 åren arbetat på Djursjukhuset Bagarmossen. Emelie har arbetat på de flesta avdelningar på djursjukhuset men var mestadels på akuten. Där har hon främst träffat och behandlat hundar och katter men hennes största intresse är fåglar. Emelie har tidigare haft kanin, fåglar, fiskar och de flesta typer av gnagare men bor nu med hunden Minerva och katten Casey.

Veterinär exotic

Djurvårdare nivå 2

Aleksandra

Aleksandra är utbildad djurvårdare på utökad nivå 2. Tidigare har hon arbetat på djurpark i 2 år och har många erfarenheter med olika typer av djur. Aleksandra gillar alla djur men hennes hjärta brinner mycket för reptiler. Tidigare har hon haft ödlor, kaniner, marsvin, hamster, papegojor, katter och fiskar. 

Aleksandra bor just nu med familjens 3 hundar och hennes egna 3 ormar Akilles, Harley och Joker.

Receptionist djurklinik stockholm

Receptionist

Emma

Emma är utbildad djurvårdare på utökad nivå 2 och är under utbildning för nivå 3. Hon är även certifierad inom Fear Free sedan 2018.

Hon har tidigare arbetat som djurvårdare på Djurkliniken Roslagstull med främst exoticpatienter. Där arbetade hon även i receptionen och var ansvarig för butiken.

Emma har alltid haft ett stort djurintresse och i hemmet finns för tillfället en hund vid namn Elza, en guldhamster Hubbe och 6  stycken marsvin. Med hunden Elza som är en liten blandras mellan Griffon, tibetansk spaniel, Chihuahua och Shih tzu tränar Emma en hel del rallylydnad.

Djurvårdare/receptionist

Receptionist

Therese

Therese jobbar som djurvårdare och receptionist hos oss. Hon har tidigare arbetat i 10 år inom djurparksbranschen och har stor erfarenhet av många olika vilda djur. Therese gillar alla typer av djur men reptiler är nog ändå favoriten. Hon har haft ormar, ödlor, skorpioner, paddor, råttor, ödlor och fiskar hemma. Även hund och katt såklart 🙂 

Therese gillar att både berikning och träning med positiv förstärkning har fått fäste hos sällskapsdjur. Gnagare och reptiler behöver också stimulans och få utlopp för sina naturliga beteenden!

Lovisa Plynning receptionist Animallogos djurhälsa

Receptionist

Lovisa

Lovisa och är djurvårdare på nivå 2 och arbetar som receptionist hos oss. Lovisa har alltid haft ett väldigt stort djurintresse. Tidigare har hon jobbat i några år med hundar på hunddagis och hundrastning. Lovisa har en egen hund som heter Tor och är en blandras från Spanien. Med honom spenderar hon mycket tid i skogen där dom bland annat gillar att köra viltspår. Lovisa har även en dvärghamster hemma och har tidigare haft guldhamstrar och kaniner. 

BOKA VETERINÄRTID HOS OSS!

08-12207040

INFO@ANIMALLOGOS.SE

LÖVHOLMSVÄGEN 6