MEDARBETARE

Presentation av våra exoticveterinärer och sköterskor

Chefsveterinär exotic Anna Nawrocka

Chefsveterinär

Anna NAWROCKA

Leg. veterinär exotic

Anna är utbildad veterinär i Polen och har varit med och startat Animallogos Djurhälsa. Hon har utöver den ordinarie veterinärutbildningen även en polsk specialistkompetens på 2år på exotiska och vilda djur och tar därmed emot alla exoticpatienter. Under åren har hon även åkt runt och auskulterat på ett flertal specialistkliniker, tagit egna auskultanter och medverkat på många utbildningar och kurser runt om i världen.

Hennes specialintressen är kirurgi och bilddiagnostik, därav finner ni henne oftast inne på operationsavdelningen men hon finns även på mottagningen flera dagar i veckan. Anna har alltid haft egna reptiler som husdjur bl.a. ormar, leguaner och skäggagamer. Här i Sverige har Anna tidigare jobbat på Djurkliniken Roslagstull där hon var chefsveterinär.

Veterinär exotic Marta Marciniak

Leg. veterinär

MARTA MARCINIAK

Leg. veterinär exotic

Marta är utbildad veterinär i Polen och har varit med sedan starten av Animallogos Djurhälsa. Utöver den ordinarie veterinärutbildningen har hon även en polsk specialistkompetens på 2år och tar därmed emot alla exopatienter. Redan 2006 började Marta sitt arbete med exotiska djur och har under den tiden hunnit med att vidareutbilda sig inom djurpsykologi och CITES på universitet. Hon har även gått exotic summer school hos professor Knotec, publicerat artiklar i veterinärtidskrifter och reptilhobbymagasin, medverkat på föreläsningar och utbildningar runt om i världen samt hållit flertalet utbildningar och föreläsningar för veterinärer och specialiststudenter. I Polen är Marta en av de ledande veterinärerna på exotiska djur, framförallt på reptiler, apor, pygméigelkottar, tvättbjörnar och skunkar. Hennes specialintresse har alltid varit och kommer alltid att vara reptiler då hon i många år fött upp olika arter och kämpat för reptilers välmående i fångenskap. Hos oss finner ni Marta både på operation och polikliniken.

Veterinär exotic Stockholm

Leg. veterinär

Silvia GALLI

Leg. veterinär exotic

Silvia är utbildad som veterinär i Italien och flyttade till Sverige för 4 år sedan. Hon är också utbildad  marinbiolog och har en doktorat examen med fokus på migration och beteende av havssköldpaddor. Hon är nu under utbildning för ”General Practitioner Certificate in Exotic Animal Practice” vid ”International School of Veterinary Postgraduate Studies”. I Italien har hon arbetat i många år som volontär veterinär med vilda djur på ett rehabcenter i Toscana och även på ett rehabcenter för havssköldpaddor i södra Italien. Hon har alltid haft ett särskilt intresse för vilda och exotiska husdjur. Silvia har i Sverige arbetat på en mindre klinik med exotiska djur och även 2 år på Djursjukhuset Bagarmossen med hundar och katter men även exotiska patienter. Hon brinner speciellt för fåglar, sköldpaddor, marina däggdjur och fiskar, men hon älskar och bryr sig om alla typer av djur! Hennes specialintresse är kirurgi, ultraljud och oftalmologi. Hemma har hon en katt och en gatuhund från Spanien och på sin fritid älskar hon att ta långa promenader i naturen och att måla, tälja i trä och spela musik.

Veterinär Amanda Karlsson

Leg. veterinär

Amanda KARLSSON

Leg. veterinär HUND/KATT/exotic

Amanda tog veterinärexamen  i Uppsala 2017 och har sedan dess jobbat både som smådjursveterinär hos evidensia Djurkliniken Arninge och Åkersberga samt som distriktsveterinär i Gävle. Hon är även officiell veterinär och kan hjälpa till med de dokument och stämplar som behövs om ditt djur ska resa eller flytta från Sverige. 

Amanda har en stor passion för att se till att alla djurarter får den bästa möjliga vården, och hon har även ett specialintresse för utredningar. Hos Animallogos Djurhälsa kommer Amanda vara den som förutom exotic, även tar emot våra hund och kattpatienter. Hon har levt tillsammans med hund och katt större delen av sitt liv. Intresset för exotic började tidigt när hon som liten fick låna kaniner en sommar och intresset har levt kvar sen dess. För tillfället är Amanda föräldraledig.

Klinikchef Therese Arnqvist

Klinikchef

Therese

Therese är utbildad djurvårdare på nivå 3 och har varit med och startat Animallogos Djurhälsa. Therese har mångårig erfarenhet av att arbeta med exotiska djur och har tidigare jobbat på såväl Mälarhöjdens veterinärpraktik som Djurkliniken Roslagstull. Hon är själv ägare till ett flertal exotics såsom möss, grodor, insekter, ödlor, vaktlar och fiskar. Therese är även aktiv i olika smådjursföreningar och är utbildad domare inom vissa arter.

Hennes kunskaper innefattar också till stor del hundar och hon driver sitt egna företag Working dog Stockholm som riktar in sig på beteendeutredningar och föreläsningar. Hon är även certifierad inom Fear Free * sedan 2018. På kliniken så hittar man henne oftast inne på operationsavdelningen, men hon finns även på mottagningen några dagar i veckan. Man kan lugnt säga att hon brinner för alla djur, stora som små. Therese blev utnämnd till ”Årets Djurvårdare 2019”

Djursjukskötare Cindy Litzell

Leg. djursjukskötare

Cindy

Cindy är legitimerad djursjukskötare och har varit med sedan starten av Animallogos Djurhälsa. Hon har mångårig erfarenhet av exotics genom sitt arbete på Djurkliniken Roslagstull där hon jobbade under åtta år. Cindy har även ett stort intresse för vilda djur och deras rehabilitering. Sedan 2016 har hon arbetat med avancerad vård för hund och katt på Djursjukhuset Albano.

Cindy brinner speciellt för reptiler av alla slag men har även en speciell plats i hjärtat för rädda katter som behöver extra omvårdnad. Sedan 2019 är Cindy certifierad inom Fear Free* Hemma bor hon med sina två huskatter, fyra Maltesertjejer, ormar, make och sin egenuppfödda familj av Afrikanska Jättesnäckor.

Djurvårdare Sofia Andersson

Djurvårdare nivå 2

Sofia 

Sofia är utbildad djurvårdare på utökad nivå 2 och har varit med sedan starten av Animallogos Djurhälsa. Hon har tidigare arbetat på Djurkliniken Roslagstull med exoticpatienter. Hon har alltid haft ett enormt djurintresse och hemma på gården finns det såväl hästar som hundar och sju kaniner. Sofia har de senaste fem åren satsat på kaninhoppning på elit och SM-nivå. Hon har även suttit i styrelsen för 08 Kaninhopparteam.

Sofia har sysslat med guldhamsteruppfödning och födde upp hamstrar till avel, utställning samt sällskap i diverse olika hårlag och färger.

Sofia känner stor värme och empati för alla djur hon vårdar och det är viktigt för henne att de känner tillit och trygghet i hennes närvaro.

Vitaminer och mineraler för djur

Djurvårdare nivå 2

emelie

Emelie är djurvårdare på utökad nivå 2 och har de senaste 6 åren arbetat på Djursjukhuset Bagarmossen. Emelie har arbetat på de flesta avdelningar på djursjukhuset men var mestadels på akuten. Där har hon främst träffat och behandlat hundar och katter men hennes största intresse är fåglar. Emelie har tidigare haft kanin, fåglar, fiskar och de flesta typer av gnagare men bor nu med hunden Minerva och katten Casey.

Receptionist djurklinik stockholm

Receptionist

Emma

Emma är utbildad djurvårdare på utökad nivå 2 och är under utbildning för nivå 3. Hon är även certifierad inom Fear Free sedan 2018.

Hon har tidigare arbetat som djurvårdare på Djurkliniken Roslagstull med främst exoticpatienter. Där arbetade hon även i receptionen och var ansvarig för butiken.

Emma har alltid haft ett stort djurintresse och i hemmet finns för tillfället en hund vid namn Elza, en guldhamster Hubbe och 6  stycken marsvin. Med hunden Elza som är en liten blandras mellan Griffon, tibetansk spaniel, Chihuahua och Shih tzu tränar Emma en hel del rallylydnad.

Receptionist Aminallogos djurhälsa

Receptionist

matilda

Matilda jobbar just nu som djurvårdare / receptionist hos oss på Animallogos efter ett par år på veterinärprogrammet. Hon brinner lite extra för fåglar och deras behov, och planerar att fördjupa sig i dem även under sin fortsatta utbildning. 
På fritiden bygger Matilda biologiskt aktiva terrarium med tropiska växter, mossor och vattenfall. Hon har haft salamandrar, grodor och många olika sorters akvariefiskar. 
Hemma finns också borzoien Tesla på snart 4 år som på helgen följer med på äventyr i skogen och hundutställningar. 

BOKA VETERINÄRTID HOS OSS!

08-12207040

INFO@ANIMALLOGOS.SE

LÖVHOLMSVÄGEN 6