MEDARBETARE

Presentation av våra exoticveterinärer och sköterskor

Chefsveterinär exotic Anna Nawrocka

Chefsveterinär

Anna NAWROCKA

Leg. veterinär exotic

Anna är utbildad veterinär i Polen och har varit med och startat Animallogos Djurhälsa. Hon har utöver den ordinarie veterinärutbildningen även en polsk specialistkompetens på 2år på exotiska och vilda djur och tar därmed emot alla exoticpatienter. Under åren har hon även åkt runt och auskulterat på ett flertal specialistkliniker, tagit egna auskultanter och medverkat på många utbildningar och kurser runt om i världen.

Hennes specialintressen är kirurgi och bilddiagnostik, därav finner ni henne oftast inne på operationsavdelningen men hon finns även på mottagningen flera dagar i veckan. Anna har alltid haft egna reptiler som husdjur bl.a. ormar, leguaner och skäggagamer. Här i Sverige har Anna tidigare jobbat på Djurkliniken Roslagstull där hon var chefsveterinär.

Veterinär exotic Stockholm

Leg. veterinär

Silvia GALLI

Leg. veterinär exotic

Silvia är utbildad som veterinär i Italien och flyttade till Sverige i slutet av 2017. Hon är också utbildad  marinbiolog och har en doktorat examen med fokus på migration och beteende av havssköldpaddor. Sedan July 2023 är hon certifierad med General Practictioner Certificate in Exotic Animal Practice (GPCert Exotic Animal). I Italien har hon arbetat i många år som volontär veterinär med vilda djur på ett rehabcenter i Toscana och även på ett rehabcenter för havssköldpaddor i södra Italien. Hon har alltid haft ett särskilt intresse för vilda och exotiska husdjur. Silvia har i Sverige arbetat på en mindre klinik med exotiska djur och även 2 år på Djursjukhuset Bagarmossen med hundar och katter men även exotiska patienter. Hon brinner speciellt för fåglar, sköldpaddor, marina däggdjur och fiskar, men hon älskar och bryr sig om alla typer av djur! Hennes specialintresse är kirurgi, ultraljud och oftalmologi. Hemma har hon en katt och en gatuhund från Spanien och på sin fritid älskar hon att ta långa promenader i naturen och att måla, tälja i trä och spela musik.

Veterinär exotic

Leg. veterinär

Katharina Frey

Leg. veterinär exotic

Katharina är en veterinär från Tyskland som nyligen flyttat till Stockholm. Under sina studier har hon arbetat på en exoticklinik i München och rest till Australien för att fördjupa sina kunskaper inom fågelmedicin. De senaste åren har hon arbetat som officiell veterinär i Tyskland och nu återgår hon till kliniskt arbete. Hennes specialintressen är kirurgi och posturala beteendestörningar hos fåglar. Katharina har alltid haft egna djur och är en stor kattälskare. På sin fritid gillar hon att resa till andra länder och hålla sig aktiv genom surfning, kickboxning, ridning och simning. Utöver sitt arbete så har hon ett brinnande intresse för trädgårdsskötsel och ornitologi.

Amanda veterinär

Leg. veterinär

Amanda KARLSSON

Leg. veterinär HUND/KATT/exotic

Amanda tog veterinärexamen  i Uppsala 2017 och har sedan dess jobbat både som smådjursveterinär hos evidensia Djurkliniken Arninge och Åkersberga samt som distriktsveterinär i Gävle.

Amanda har en stor passion för att se till att alla djurarter får den bästa möjliga vården, och hon har även ett specialintresse för utredningar. Hon har levt tillsammans med hund och katt större delen av sitt liv. Intresset för exotic började tidigt när hon som liten fick låna kaniner en sommar och intresset har levt kvar sen dess.

DSC_0623

Leg. veterinär

ARIANNA

Arianna är utbildad veterinär i Italien, och under sina studier har hon arbetat som djursjuksköterska med exotiska djur i många år. Hon har auskulterat hos exo specialister och har även deltagit på ett flertal veterinärkongresser om exotiska djur varje år. Arianna flyttade till Sverige i början av 2022 och arbetade som veterinär på Evidensia Södra djursjukhuset mestadels med hundar och katter.  Hennes största intresse har alltid varit exotiska husdjur, med specialintresse på kirurgi, anestesi, beteende och skötselrelaterade sjukdomar. Arianna bor nu med två hundar och två undulater, men har även varit ägare av räddade kaniner, råttor, hamstrar, marsvin, en iller, andra små däggdjur och olika reptiler, eftersom hon var volontär samt jourhem på flera exotiska husdjursorganisationer. Hon tycker att det är mycket viktigt att känna dessa djurslag både som djurägare samt som veterinär för att kunna ge den bästa vården och råd till de mindre kända patienterna och deras familjer.

Klinikchef Therese Arnqvist

Klinikchef

Therese

Therese är utbildad djurvårdare på nivå 3 och har varit med och startat Animallogos Djurhälsa. Therese har mångårig erfarenhet av att arbeta med exotiska djur och har tidigare jobbat på såväl Mälarhöjdens veterinärpraktik som Djurkliniken Roslagstull. Hon är själv ägare till ett flertal exotics såsom möss, grodor, insekter, ödlor, vaktlar och fiskar. Therese är även aktiv i olika smådjursföreningar och är utbildad domare inom vissa arter.

Hennes kunskaper innefattar också till stor del hundar och hon driver sitt egna företag Working dog Stockholm som riktar in sig på beteendeutredningar och föreläsningar. Hon är även certifierad inom Fear Free * sedan 2018. På kliniken så hittar man henne oftast inne på operationsavdelningen, men hon finns även på mottagningen några dagar i veckan. Man kan lugnt säga att hon brinner för alla djur, stora som små. Therese blev utnämnd till ”Årets Djurvårdare 2019”

Djurvårdare nivå 3

Djurvårdare nivå 3

RONJA 

Ronja är utbildad djurvårdare på nivå 3 och är även fear free certifierad sedan 2019. Hon har tidigare jobbat på AniCura regiondjursjukhuset Bagarmossen, Evidensia djursjukhuset Västerort samt Agria djurförsäkring. Ronja har ett stort intresse för alla typer av djur. Hon har ridit under hela sin uppväxt och haft hamstrar, marsvin och kaniner som husdjur. Är uppvuxen med Alaskan malamutes i familjen som de har tränat och tävlat i drag. Ronja har nu ”bara” en huskatt som heter Chili.

DSC_0645

Djurvårdare nivå 3

KRISALIDA

Krisalida är en utbildad Djurvårdare på nivå 3 och har alltid haft sitt enorma djurintresse sedan barnsben. Krisalida har också alltid haft djur i sin omgivning, då intresset för djur går i familjen, såsom chinchillor, råttor, fåglar, fiskar, hamster, katter och hundar. Denna uppväxt har fått henne att inse att det faktiskt är djur hon brinner för, så redan vid 6-års ålder var hon övertygad att hon ville dedikera sitt liv för djuren. 

Tidigare har hon provat att arbeta som undersköterska/receptionist på en akutmottagning inom humanvården, hon insåg dock snabbt att det var djur hon ville spendera resten av sin karriär med. Efter det började Krisalida hos Albano Djursjukhus och arbetade då som operationssköterska med hundar och katter men nu vill hon utöka sin kunskap för exotiska djur då hennes intresse för dem är stort! Själv har hon en underbar amstaff/pitbull på 9 år och spenderar gärna sin fritid tillsammans med honom, familj och vänner. 

 

Djurvårdare/receptionist

Djurvårdare nivå 2

Therese

Therese jobbar som djurvårdare och receptionist hos oss. Hon har tidigare arbetat i 10 år inom djurparksbranschen och har stor erfarenhet av många olika vilda djur. Therese gillar alla typer av djur men reptiler är nog ändå favoriten. Hon har haft ormar, ödlor, skorpioner, paddor, råttor, ödlor och fiskar hemma. Även hund och katt såklart 🙂 

Therese gillar att både berikning och träning med positiv förstärkning har fått fäste hos sällskapsdjur. Gnagare och reptiler behöver också stimulans och få utlopp för sina naturliga beteenden!

För tillfället tjänstledig för studier.

DSC_0607

Djurvårdare nivå 2

Kajsa

Kajsa är djurvårdare på utökad nivå 2 och jobbar som djurvårdare här på kliniken. 

Kajsa har alltid jobbat med djur och spenderar mycket tid i naturen då hon är uppväxt på landet. Hemma har hon 2 katter och är uppväxt med både kor och hundar runt sig. Tidigare har Kajsa jobbat på bl. a. Evidensia Roslagstull i receptionen och på Evidensia Lidingö där största fokus låg på internmedicin. Under tiden hon jobbade på Evidensia Roslagstull var hon även jourhem åt marsvin. Under gymnasiet studerade Kajsa  på Kolmårdens djurpark och fick då hantera de flesta olika djur på parken. Kajsa var tidigare i Sydafrika på volontärarbete där hon jobbade med sköldpaddor, hajar, delfiner och andra vattenlevande djur. Hennes favoritdjur är kor och ormar!

Veterinär exotic

Djurvårdare nivå 2

Astrid

Astrid är djurvårdare på utökad nivå 2 och tog våren 2023 studenten från Djurgymnasiet, inriktning Djursjukvård. Under sin gymnasietid fick hon mycket värdefull kunskap om exotics och det var där hon hittade sitt intresse för just de djuren och att jobba med specifikt exotics inom djursjukvården, vilket sedan ledde henne hit. 
Hela livet har Astrid brunnit för djurvälfärd och det har alltid varit en stor självklarhet för henne att ha ett arbete där hon kan hjälpa djur dagligen.Astrid är uppväxt med ett flertal hundar samt kanin, katter och en sköldpadda, hennes intresse för djur har alltid funnits och varit stort.
Hon har varit aktiv inom sin lokala brukshundsklubb styrelse sedan innan tonåren och har länge haft hundsport som ett av sina största intressen. Idag har hon en dvärgpudel som heter Zelda, som hon tränar och tävlar i agility.
thumbnail_Hanna

Djurvårdare nivå 2

Hanna

Hanna arbetar hos oss som djurvårdare på utökad nivå 2. Hon har tidigare arbetat på Veterinärhuset Evidensia och Djursjukhuset i Sundsvall. Hon har ett stort intresse för akutsjukvård och utredningar. Hennes mål är att utbilda sig till veterinär och specialisera sig inom just exotiska djur. Hanna har ett stort hjärta för alla djur, stora som små. Själv har hon en gatuhund från Rumänien och även en vattensköldpadda hemma.”
Receptionist djurklinik stockholm

Receptionist

Emma

Emma är utbildad djurvårdare på utökad nivå 2 och är under utbildning för nivå 3. Hon är även certifierad inom Fear Free sedan 2018.

Hon har tidigare arbetat som djurvårdare på Djurkliniken Roslagstull, främst med exoticpatienter. Där arbetade hon även i receptionen och var ansvarig för butiken.

Emma har alltid haft ett stort djurintresse och i hemmet finns för tillfället en hund vid namn Elza, en guldhamster Hubbe och 6  stycken marsvin. Med hunden Elza som är en liten blandras mellan Griffon, tibetansk spaniel, Chihuahua och Shih tzu tränar Emma en hel del rallylydnad. Emma är för tillfället tjänstledig för studier.

Lisa veterinär exotic

Receptionist

Lisa

Lisa är Djurvårdare på utökad nivå 3 och jobbar även i vår reception.

Hon har tidigare arbetat på DjurAkuten och Vasastans Veterinärklinik. Innan dess har Lisa volontärjobbat i Sydamerika på räddningscenter för exotiska djur som nattapor, tukan, aror, struts, näsbjörn och stora kattdjur som jaguar och puma. Lisa har vuxit upp med många olika djur som till exempel  hund, tamråttor, fiskar, kanin, gerbiler och eremitkräftor. På senare år har Lisa levt med katt som husdjur, men har en extra stor plats i hjärtat  för reptiler och tamråttor. Hon har ett stort intresse för att resa runt och se vilda djur runtom i världen. Elefanter är helt klart det bästa som finns att få se i det vilda utomlands, och i Sverige är det huggorm.

Föräldraledig.

Veterinär exotic

Receptionist

Alecsandra

Alecsandra är utbildad djurvårdare på nivå 2 och har jobbat som djurvårdare sedan hon slutade gymnasiet. Hon har tidigare jobbat som djurvårdare men även som receptionist på Doctrivet smådjursklinik. Alecsandra har haft en stark passion och medkänsla för alla djur sedan barnsben och har alltid känt behovet av att hjälpa de utsatta och sjuka liven. Hon har erfarenhet av alla möjliga slags sällskapsdjur, från fiskar till stora hundar. Hon har ägt de flesta djurslagen och har idag sin rottweiler hane Athos och en kungspyton som heter Pickles.

thumbnail_Maria

Receptionist

Maria

Maria har jobbat med djursjukvård sedan 2017, bland annat på Vallentuna Djurklinik, Årstakliniken och Evidensia Roslagstull.  Innan dess har hon pysslat med lite av varje både i Sverige och utomlands, bland annat jobbat på bank och inom resebranschen. Maria älskar djur och fick sitt första egna husdjur (Agapornin Klarita) när hon var 4 år – sedan följde hamster, kanin, hund och katter. Hemma finns idag katterna Złoty, Zelfie och ZNaki.

BOKA VETERINÄRTID HOS OSS!

08-12207040

INFO@ANIMALLOGOS.SE

LÖVHOLMSVÄGEN 6